Marketing Update: Hoe gebruik je de nieuwe Hashtags op YouTube?

Belangrijke update voor YouTube: vernieuwing in het algoritme en een nieuwe feature voor hashtags. Hashtags op YouTube werden al in 2020 gelanceerd, maar niet echt gebruikt. Dit is aan het veranderen door een update in het algoritme en de opkomst van shorts.

Maar wat zijn hashtags? Eigenlijk niet zoveel verschillend van een “tag”. Ze hebben een # voor het woord wat maakt dat ze te gebruiken zijn in een beschrijving of titel, terwijl tags een apart veld nodig hebben.

In deze korte blog geef ik je een update zodat je helemaal mee bent met de nieuwe update.

YouTube shorts & Hashtags

Sinds de lancering van shorts (of #Shorts) op YouTube, voeg je de #Shorts toe aan je beschrijving en titel zodat YouTube het formaat van je video herkent. Dit zorgt ervoor dat je video in een aparte categorie komt te staan met alle andere Shorts op het platform. 

Sinds dit jaar groeien het aantal Shorts op YouTube enorm, aangezien dit hét nieuwe formaat door de opkomt van onder andere Tiktok. YouTube werkt hierdoor aan een eigen platform, enkel voor Shorts.

De nieuwe voordelen van hashtags

1. Het is goed voor je SEO: hashtags werken zoals tags en keywords en zullen er dus voor zorgen dat je video content beter gevonden wordt. Je zal gevonden worden in de lijst van elke hashtag die je toevoegt, vooral als je video hier trending in wordt. Het is een goed idee om je eigen hashtag te bedenken en deze in al je video’s te gebruiken

2. Ze dienen als nieuwe “playlists”: Als je je eigen titel gebruikt als hashtags (bijvoorbeeld: #TheSalesAccelerationShow), kunnen kijkers hierop klikken en komen ze automatisch terecht bij alle andere video’s met die hashtag. Zorg dus dat je bij de populaire hashtags hoort in je domein.

Heb je een eigen YouTube Show/ playlistnaam? Gebruik die naam dan zeker als hashtag. Zie hier onze CEO Michael Humblet als voorbeeld met de #TheAccelerationShow 

schermafbeelding 2022 06 23 om 11.38.13

Hoe gebruik je ze?

– Als je een “Short” plaatst op YouTube, voeg je #shorts toe in je titel en beschrijving zodat het formaat herkend wordt

– Bij een gewone video typ je je hashtags in de beschrijving. Ze komen tevoorschijn boven de titel van je video. Bekijk dus zeker in welke volgorde je je hashtags plaatst, want dat is dus ook de volgorde waarin ze goed zichtbaar boven je titel komen te staan.

⚠️  Let op: enkel de 3 eerste hashtags zullen getoond worden

– Als je een term typt, zal YouTube je automatisch suggesties geven van populaire hashtags over je onderwerp

Bekijk het voorbeeld hieronder:

schermafbeelding 2022 06 23 om 11.32.42

Het onderwerp en de naam van de playlist zijn gebruikt in de hashtags.

Aangezien deze update pas nieuw is, zijn veel categorieën hashtags nog gewoonweg leeg. Dit is het moment om in jouw sector “trending” te worden in bepaalde hashtags. 

Neem wat video’s of Shorts op and let’s get to work!

 

Get your free strategy session by Chaomatic

Our website uses cookies to improve the user experience.

Get your copy