Optimaliseer je content marketingplan voor lead generatie

Het creëren van een contentplan is als het leggen van een puzzel; elk stuk moet op de juiste plaats vallen om het grotere plaatje te onthullen. Maar hoe zorg je ervoor dat elk stuk, of het nu een blogpost, video of social media update is, zo schaalbaar mogelijk is?

 

Onze focus ligt op het kwartaal omdat we steeds hetzelfde patroon zien. Naast de vele externe en interne veranderingen en de traagheid om daarop in te spelen zien we ook dat naar het einde van het jaar plots het marketing budget op is om te doen waar je net het verschil mee kan maken.

Een content marketing plan heeft telkens 2 lagen:

  • Een consistente flow van expertise content (dit bouwt het vertrouwen)
  • De campagne sprints

Door deze gelaagdheid werk je efficiënter en veel schaalbaarder omdat er de mogelijkheid is om flexibel te schuiven met datums zonder dat je week krijgt zonder content. Of je nu Lead generatie, employer branding of je brand wil versterken je mag nooit stoppen met communiceren. Consistentie is net de game changer voor vertrouwen. Laat ons die 2 lagen even in de diepte bekijken.

 

efficient content marketing plan

Consistente flow van expertise content

De onderste laag is je social machine om vertouwen op te wekken. Hier is het belangrijk dat je content voor 80% is gericht op je interne expertise naar buiten brengen (denk Inspiratie en educatie, denk in gezichten). De resterende 20% gaan over je product of dienst. We raden aan om hiervoor een batch productie dag in te plannen (zoveel mogelijk content opnemen op 1 dag).

Campagne Sprints

Met campagne sprints brengen we focus gedurende 6 weken op 1 doel: Lead Generatie, Employer Branding, aankondigingen,… Je doet dit best gericht op 1 vertical zodat je relevant taalgebruik kan inzetten. 

Als je in sprints van 6 weken werkt dan kan je er zo 2 doen op 1 kwartaal. Je management board heeft dit graag omdat het mooi afgelijnd en KPI driven is.

Dergelijke sprint gaat als volgt:

  1. Definieer je target persona en bijhorende vertical en maak hier een lijst van
  2. Bouw een landingspagina gericht op die specifieke doelgroep en vertical
  3. Plan 6 weken content (elke week 1 stuk). Opgepast dit mag niet SALES gericht zijn.
  4. Binnen de 6 weken heb je 2 stukken BAIT nodig (denk iets om te downloaden en vb een webinar of event) 
  5. Je post en stuurt vervolgens je content naar je doelpubliek
  6. Vervolgens heb je als CTA je BAIT content of je webinar zodat je ze pro-actief kan benaderen (denk Lead generatie
  7. Indien deze sprint succesvol is, ga je breder of verleng je de campagne. Indien deze niet werkt evalueer je de campagne of ga naar een nieuwe vertical

 

Door deze content strategie te gebruiken voor het opmaken van je kwartaal plan, zorg je ervoor dat je je kan focussen op het schalen van je content en lead generatie. Deze manier van werken is ook veel meer KPI gericht en heel flexibel moesten er zaken op je pad komen.

 

 

 

Our website uses cookies to improve the user experience.

Get your copy