Layered content canvas: organiseer je content strategie in een gelaagd model

Het Layered Content Canvas dient als een strategische blauwdruk, waarmee je je content strategie over de verschillende lagen in jouw organisatie kan visualiseren en structureren.

Door dit canvas te gebruiken, leg je de basis voor een contentstrategie waarmee je een hele markt met maximale impact kunt bereiken met behulp van jouw interne expertise.

Hoe gebruik je de canvas?

1. Identificeer Het Probleem

Begin met het duidelijk en beknopt formuleren van het probleem dat jouw product of dienst aanpakt. Dit wordt de kern van je contentstrategie.

2. Ken Je Doelpubliek

De volgende stap is het begrijpen en definiëren van je doelpubliek. Hierbij is het belangrijk om te denken in lagen: C-level, management en operationeel. Het kan goed zijn dat jouw ideale klant niet in elke laag vertegenwoordigd is.

3. Begrijp De Problemen Van Elke Laag

Zodra je een duidelijk beeld hebt van je doelpubliek, moet je de specifieke problemen identificeren waarmee elke laag te maken heeft, met betrekking tot het thema van je oplossing. Focus op één primair probleem en identificeer vervolgens 2-3 gerelateerde problemen.

4. Map Je Organisatie

Wie binnen je organisatie zal zich bezighouden met welke laag? Het is essentieel om te begrijpen dat een executive waarschijnlijk andere executives in zijn netwerk heeft, terwijl een operationeel persoon waarschijnlijk minder contact heeft met CEO’s.

5. Lijn Je Content Uit

Zorg ervoor dat de content die je produceert, aansluit bij de problemen die elke laag van je doelpubliek ervaart. Kies voor drie hoofdverhaallijnen of onderwerpen waar je regelmatig omheen zult werken.

Met deze stappen heb je een stevige basis gelegd voor je gelaagde contentstrategie. Het enige wat nu nog overblijft, is die machine bouwen en je doelgroep actief benaderen met je boodschap.

 

Inspiratie nodig?

Maak een afspraak met onze B2B content experts om jou inspiratie te geven en je te helpen met je huidige content.

b2bcontentevent lp3

De gelaagde content canvas

Organiseer je content strategie volgens dit gelaagd model. Dit is het model dat wij als content agency toepasten bij meer dan 60 klanten in verschillende industrieën als SaaS, HR, IT providers en legal.

Download de canvas

Get your free strategy session by Chaomatic

Get your copy