Wat is B2B layered content?

Gelaagde content is een strategie die is ontworpen om inhoud te produceren op basis van de hiërarchische structuur van een B2B-bedrijf. Deze aanpak werd geïntroduceerd door Michael Humblet in zijn boek “WHY NOW?”, waarin hij de creatie van een sales pitch beschrijft dat is ontworpen voor maximale impact, afgestemd op het doelpubliek. De fundamentele structuur van elk bedrijf is inherent hiërarchisch en bestaat uit een uitvoerende laag, een managementlaag en een operationele laag. Het afstemmen van de verhaallijn van je content op deze lagen is cruciaal om relevantie te garanderen.

Headlight, een HR sales headhunting bureau, hanteert het gelaagde contentmodel om haar contentstrategie vorm te geven. Voor hun operationele content richten ze zich op het geven van zeer bruikbaar advies, zoals tips voor het invullen van een CV of de top drie dingen die je moet doen tijdens een sollicitatiegesprek. Omgekeerd produceren ze content voor leidinggevenden die meer strategische onderwerpen behandelt, zoals de toekomst van het aannemen van personeel of het beste moment om je volgende VP aan te nemen.

Door te kiezen voor een gelaagde benadering van content kun je meteen relevant worden voor je doelpubliek. Relevantie is de belangrijkste eerste stap in het opbouwen van vertrouwen, en vertrouwen is een voorloper van verkoop.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in het experimenteren met gelaagde content, is er een mogelijkheid om het uit te proberen met behulp van het gelaagde content canvas. Deze tool kan worden gedownload en kan dienen als leidraad bij het maken van content die effectief resoneert met elke laag van de hiërarchie van je bedrijf.

Our website uses cookies to improve the user experience.

Get your copy